Haberler

Engelliler Haftası

Bir toplumda sürekli gelişmeyi sağlamak her bir bireyi eğitim sürecine dâhil etmekle mümkün olmaktadır. Her bir ferdin yetenekleri, yeterlilikleri ve becerileri engellenmediği sürece geliştirilecek yönleri bulunmaktadır. Bu doğrultuda toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli bireylerin yaşamın her alanına katılması, eğitim başta olmak üzere her türlü imkândan en üst düzeyde yararlanmalarının sağlanması en tabii haklarıdır. Toplumun her kesiminde özel eğitim konusunda bilgi ve farkındalığın oluşması, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimizin eğitimden en üst düzeyde yararlanmalarının sağlanması adına hepimize büyük bir sorumluluk düşmektedir. Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu konudaki görevlerimizi büyük bir sorumluluk bilinci içinde yerine getirmekte ve çalışmalarımıza ara vermeden devam etmekteyiz. Yürüttüğümüz çalışmalar toplumumuzun her bir ferdine ilgi istek ve ihtiyaçları doğrultusunda daha kaliteli eğitim fırsatları sunmaktır. Engellilik bireyin kendisi ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını da beraberinde getirebilmektedir. Bu durum ailelerin hassas ve dikkatli olmalarına yol açarken onların yaşadığı güçlüklerle baş etmeleri sürecinde de bizlere birtakım görevler yüklemektedir. Bu görevlerin belki de en önemlisi engelli birey ve ailesi ile empati kurmaktır. Bu hafta münasebetiyle her bireyin engelli adayı olduğuna, engelli bireylerimize yönelik olumlu tutum ve davranışlar sergilenmesinin önemine dikkat çekilmektedir. Ayrıca engelli bireylerin toplumsal yaşamda hoşgörü ile karşılanan, seven, sevilen, üreten insanlar olarak var olabilmelerine destek olunması da amaçlanmaktadır.

Devamı

4-10 MAYIS TRAFİK HAFTASI

 Trafik düzeni ve güvenliğinin artırılması, karayollarını kullananların kurallara uymaları yönündeki farkındalığın artırılması, paydaş kurum ve kuruluşlarla iş birliği ve koordinasyon içerisinde trafik güvenliğine olan katkılarının artırılması amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü", takip eden hafta ise "Karayolu Trafik Haftası" olarak kutlanmaktadır.     1­-7 Mayıs 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan "Karayolu Trafik Haftası" etkinliklerinin Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerle örtüşecek şekilde icra edilmesi amacıyla "Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda, Trafikte Her Yıl Daha İyiye, Emniyet Kemerimi Unutmam" mottoları etkin olarak kullanılacaktır. Trafikte emniyet kemeri kullanımının araç sürücüleri kullanımı ve yol kullanıcıları nezdinde yaygınlaştırmak, araç içerisinde emniyet kemeri kullanımının önemini vurgulamak amacıyla "Karayolu Trafik Haftası" süresince trafik güvenliğine katkı sağlayacak hususlarda Müdürlüğümüzün ve okullarımızın sosyal medya hesaplarında çalışmalar yürütülecektir. Ayrıca hafta boyunca öğretmenlerimiz derslerinde konuya ilişkin olarak öğrencilerimize bilgilendirmeler yapacaklardır.

Devamı

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA OKULUMUZDA COŞKU İLE KUTLANDI.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA OKULUMUZDA COŞKU İLE KUTLANDI.

Devamı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

  18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Devamı

ÇEDES Kapsamında Ramazan Ayı Programı Yapılmıştır.

ÇEDES Kapsamında Ramazan Ayı Programı Yapılmıştır.

Devamı

İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 103. YIL DÖNÜMÜNÜ OKULUMUZDA ÇOŞKUYLA KUTLADIK.

İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 103. YIL DÖNÜMÜNÜ OKULUMUZDA ÇOŞKUYLA KUTLADIK. PROGRAM SONUNDA OKULUMUZDA YAPILAN YARIŞMALARIN ÖDÜLLERİ ÖĞRENCİLERİMİZE VERİLMİŞTİR. 

Devamı

KÜLTÜRÜ VE TURİZM BAKANLIĞINA AİT OLAN GEZİCİ KÜTÜPHANE OKULUMUZDAKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

KÜLTÜRÜ VE TURİZM BAKANLIĞINA AİT OLAN GEZİCİ KÜTÜPHANE OKULUMUZDAKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Devamı

Dilimizin Zenginliği Yarışması

Yarışmanın sonuçları

Devamı

10 ARALIK İNSAN HAKLARI VE GÜNÜ

10 ARALIK İNSAN HAKLARI VE GÜNÜ ETKİNLİKLERİ OKULUMUZDA YAPILMIŞTIR

Devamı

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI PROGRAMIMIZI KUTLADIK

OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİNİN VE ÖĞRENCİLERİNİN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU 100. YIL CUMHURİYET BAYRAMI PROGRAMINI MAHALLE HALKIYLA BERABER ÇOŞKULU BİR ŞEKİLDE KUTLADIK. TÜM KATILAN HERKESE TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNARIZ.  AYRICA İLÇE GENELİNDE YAPILAN RESİM VE ŞİİR YARIŞMASINDA OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNDEN ELA AKSOY ŞİİR KATEGORİSİNDE 3. İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN AYŞENUR GÜNEŞ RESİM KATEGORİSİNDEN 1. OLMUŞTUR. ÖDÜLLERİ TAKTİM EDİLMİŞTİR.

Devamı

Kaymakamımız Sn. Saliha KARATAŞ'ın Okulumuzu Ziyareti

Kaymakamımız Sn. Saliha KARATAŞ ve İlçe Milli Eğitim Müdürmüz İmdat Mithat BAĞCI 2023-2024 eğitim öğretim yılı başlaması sebebiyle okulumuzu ziyaret etti. Öğretmenlerimizle bir araya geldi.Okulumuzun eksiklikleri ile ilgilendi. Öğrencilerle buluştu. Öğrencilerin eksiklieri varsa onlarla istişare etti

Devamı

13 EKİM DÜNYA AFET GÜNÜ KAPSAMINDA DEPREM TAHLİYE VE YANGIN TATBİKATI YAPTIK

13 EKİM DÜNYA AFET GÜNÜ KAPSAMINDA OKULUZDA DEPREM TAHLİYE VE YANGIN TATBİKATINI GERÇEKLEŞTİRDİK. PANO HAZIRLADIK. AFET EĞİTİM VİDEOSU İZLETTİRİLDİ.  

Devamı